Spód:
Płatki jaglane wsypać do miski i zalać gorącą wodą, tak aby woda zakryła płatki. Wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać erytrytol , sok z pomarańczy i cynamon. Wymieszać dokładnie. Dodać olej kokosowy i ponownie wymieszać. Gotowym ciastem wyłożyć blaszkę i wstawić do lodówki.
Kaszę jaglaną ugotować, odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć ją do miski, dodać mleko kokosowe, masło orzechowe i ksylitol. Wszystko dokładnie zmiksować przy użyciu blendera, tak aby składniki się połączyły. Na koniec dodać olej kokosowy i jeszcze raz wszystko zmiksować.
Masę przełożyć na przygotowany wcześniej spód. Wstawić do lodówki na minimum 1h.
Po godzinie przygotować polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem kokosowym i łyżką erytrytolu. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową polewę rozsmarować na jagielniku. Opcjonalnie udekorować sezonowymi owocami i chipsami z kokosa.
Jagielnik wstawić do schłodzenia na minimum 8 godzin. Smacznego!
Spód:
Płatki jaglane wsypać do miski i zalać gorącą wodą, tak aby woda zakryła płatki. Wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać erytrytol , sok z pomarańczy i cynamon. Wymieszać dokładnie. Dodać olej kokosowy i ponownie wymieszać. Gotowym ciastem wyłożyć blaszkę i wstawić do lodówki.
Kaszę jaglaną ugotować, odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć ją do miski, dodać mleko kokosowe, masło orzechowe i ksylitol. Wszystko dokładnie zmiksować przy użyciu blendera, tak aby składniki się połączyły. Na koniec dodać olej kokosowy i jeszcze raz wszystko zmiksować.
Masę przełożyć na przygotowany wcześniej spód. Wstawić do lodówki na minimum 1h.
Po godzinie przygotować polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z mlekiem kokosowym i łyżką erytrytolu. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową polewę rozsmarować na jagielniku. Opcjonalnie udekorować sezonowymi owocami i chipsami z kokosa.
Jagielnik wstawić do schłodzenia na minimum 8 godzin. Smacznego!