Menu

Krem z dyni z masłem orzechowym

  • Czas: 30
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 litry bulionu warzywnego (przygotowanego z włoszczyzny)
  • 1 kg obranej dyni
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła orzechowego bez soli i cukru (Primavika)
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • pieprz, sól
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki uprażonych orzechów włoskich
  • olej/oliwa

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Przygotowujemy bulion warzywny. Z warzyw zostawiamy jedynie marchew.
2. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy do miękkości.
3. Cebulę szatkujemy i dusimy na oliwie, po chwili dodajemy pokrojony drobno czosnek.
4. Cebulę przekładamy do zupy, doprawiamy całość, dodajemy śmietankę i masło orzechowe.
5. Zupę dekorujemy uprażonymi orzechami włoskimi.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Przygotowujemy bulion warzywny. Z warzyw zostawiamy jedynie marchew.
2. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy do miękkości.
3. Cebulę szatkujemy i dusimy na oliwie, po chwili dodajemy pokrojony drobno czosnek.
4. Cebulę przekładamy do zupy, doprawiamy całość, dodajemy śmietankę i masło orzechowe.
5. Zupę dekorujemy uprażonymi orzechami włoskimi.

Inne przepisy od EatYourDream