1. Przygotowujemy bulion warzywny. Z warzyw zostawiamy jedynie marchew.
2. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy do miękkości.
3. Cebulę szatkujemy i dusimy na oliwie, po chwili dodajemy pokrojony drobno czosnek.
4. Cebulę przekładamy do zupy, doprawiamy całość, dodajemy śmietankę i masło orzechowe.
5. Zupę dekorujemy uprażonymi orzechami włoskimi.
1. Przygotowujemy bulion warzywny. Z warzyw zostawiamy jedynie marchew.
2. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy do miękkości.
3. Cebulę szatkujemy i dusimy na oliwie, po chwili dodajemy pokrojony drobno czosnek.
4. Cebulę przekładamy do zupy, doprawiamy całość, dodajemy śmietankę i masło orzechowe.
5. Zupę dekorujemy uprażonymi orzechami włoskimi.