Menu

Krem jaglany z prażonym jabłkiem i rodzynkami

Przepis z bloga: pysznewege.com
  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 średnie jabłka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżeczki rodzynków
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka 2%
  • 1 łyżka Masła z nerkowców Primavika
  • cynamon

Jak przygotować

Krok po kroku

Kaszę jaglaną ugotować w wodzie (według przepisu na opakowaniu). Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i miód. Dorzucić jabłka i rodzynki, podsmażyć, doprawić cynamonem. Zestawić z ognia. Ugotowaną kaszę jaglaną zblendować z mlekiem, masłem z nerkowca i odrobiną cynamonu. Wyłożyć do miseczki, posypać przygotowanym jabłkiem.

Wykorzystano

Masło z nerkowców prażone Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Kaszę jaglaną ugotować w wodzie (według przepisu na opakowaniu). Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i miód. Dorzucić jabłka i rodzynki, podsmażyć, doprawić cynamonem. Zestawić z ognia. Ugotowaną kaszę jaglaną zblendować z mlekiem, masłem z nerkowca i odrobiną cynamonu. Wyłożyć do miseczki, posypać przygotowanym jabłkiem.

Inne przepisy od PyszneWege