Spód: Nerkowce i daktyle namocz przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia umieść wszystkie pozostałe składniki na spód w misie blendera i zblenduj na jednolitą i dość klejącą masę. Kwadratową formę 21x21cm wyłóż papierem do pieczenia (będzie się łatwiej wyjmowało ciasto) i umieść powstałą masę na dnie formy oraz dokładnie ugnieć i wyrównaj.
Masa malinowa: Namoczone przez noc nerkowce umieść w misie blendera wraz z pozostałymi składnikami na malinową masę i zblenduj do uzyskania zwartej i w miarę jednolitej konsystencji. Masę wylej na wcześniej wylepioną ciastem blachę i wstaw do zamrażalnika na około 15 minut do stwardnienia
Górna warstwa: Wszystkie składniki na górna warstwę dokładnie zblenduj i następnie wylej ją na wierzch zastygniętej malinowej masy. Udekoruj wiórkami kokosowymi i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny do schłodzenia (najlepiej na noc). Smacznego!
Spód: Nerkowce i daktyle namocz przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia umieść wszystkie pozostałe składniki na spód w misie blendera i zblenduj na jednolitą i dość klejącą masę. Kwadratową formę 21x21cm wyłóż papierem do pieczenia (będzie się łatwiej wyjmowało ciasto) i umieść powstałą masę na dnie formy oraz dokładnie ugnieć i wyrównaj.
Masa malinowa: Namoczone przez noc nerkowce umieść w misie blendera wraz z pozostałymi składnikami na malinową masę i zblenduj do uzyskania zwartej i w miarę jednolitej konsystencji. Masę wylej na wcześniej wylepioną ciastem blachę i wstaw do zamrażalnika na około 15 minut do stwardnienia
Górna warstwa: Wszystkie składniki na górna warstwę dokładnie zblenduj i następnie wylej ją na wierzch zastygniętej malinowej masy. Udekoruj wiórkami kokosowymi i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny do schłodzenia (najlepiej na noc). Smacznego!