Ziemniak mielimy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę. Zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy je na 6 części. Formujemy z ciasta wałki i kroimy na kawałki. Każdy kawałek przyciskamy lekko widelcem (do powstania lekkich zagłębień). Kopytka wrzucamy partiami do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy ok 2-3 minut od czasu wypłynięcia. Po wyjęciu studzimy.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę wraz z czosnkiem. Dodajemy umyty i osuszony szpinak na patelnię. Następnie dodajemy bulion oraz śmietanę. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia. Do sosu dodajemy kopytka i delikatnie mieszamy aż sos pokryje kopytka. Podajemy udekorowane kawałkami owczego sera.
Ziemniak mielimy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę. Zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy je na 6 części. Formujemy z ciasta wałki i kroimy na kawałki. Każdy kawałek przyciskamy lekko widelcem (do powstania lekkich zagłębień). Kopytka wrzucamy partiami do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy ok 2-3 minut od czasu wypłynięcia. Po wyjęciu studzimy.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę wraz z czosnkiem. Dodajemy umyty i osuszony szpinak na patelnię. Następnie dodajemy bulion oraz śmietanę. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia. Do sosu dodajemy kopytka i delikatnie mieszamy aż sos pokryje kopytka. Podajemy udekorowane kawałkami owczego sera.