Menu

Kokosowy suflet z serka wiejskiego

  • Czas: 60
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 200 g gęstego serka wiejskiego
  • 50 g twarogu mielonego
  • kilka kropli dowolnego aromatu (u mnie migdałowy)
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • łyzka budyniu migdałowego
  • jajko
  • garstka pokruszonych pistacji

Jak przygotować

Krok po kroku

Serek zmiksować z twarogiem na gładką masę. Dodać aromat, sól, tahini i jajko. Następnie wymieszać z mąką kokosową i proszkiem budyniowym. Na koniec wsypać pokruszone pistacje i ponownie wymieszać.
Przelać do natłuszczonego naczynia i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Suflet najpierw urośnie, a potem trochę opadnie :)

Wykorzystano

Tahini naturalne

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Serek zmiksować z twarogiem na gładką masę. Dodać aromat, sól, tahini i jajko. Następnie wymieszać z mąką kokosową i proszkiem budyniowym. Na koniec wsypać pokruszone pistacje i ponownie wymieszać.
Przelać do natłuszczonego naczynia i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Suflet najpierw urośnie, a potem trochę opadnie :)

Inne przepisy tego autora