Menu

Kokosowe Popcakes

  • Czas: 60
  • Osób: 6
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 520 g imbirowych ciasteczek o wegańskim składzie
  • 3 kopiaste łyżki masła orzechowego z kokosem Primaviki
  • 3 pełne łyżki oleju kokoswego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka karobu
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki oleju
  • wiórki kokosowe do posypania

Jak przygotować

Krok po kroku

Przygotuj "krem": olej kokosowy wymieszaj z masłem orzechowym. Ciasteczka dokładnie pokrusz - niemalże na mąkę (choć większe kawałki mogą potem fajnie "chrupać", więc bez stresu, gdy jakieś zostaną), wymieszaj z przygotowanym wcześniej kremem, tworząc dużą kulę. Jeżeli masa wydaje się zbyt krucha to należy dodać jeszcze odrobinę masła orzechowego. Odmierzaj równe kawałki ciasta ( ja robiłam takie wielkości orzechów włoskich), uformuj kulki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (by nie przykleiły się do blachy) i schłódź w zamrażarce przez 15 minut. Czekoladę roztop z 2 łyżkami oleju w kąpieli wodnej. Kulki wyjmij z zamrażarki. Przy pomocy dwóch łyżeczek obtaczaj w rozpuszczonej czekoladzie. Delikatnie wygładzaj i zbieraj nadmiar czekolady. Poukładaj popcakesy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posyp wiórkami kokosowymi i znów schłodzić przez około 15 minut w zamrażarce. Najlepiej podawaj w papierowych papilotkach do pralinek. Przechowuj w lodówce.

Wykorzystano

Masło orzechowe z wiórkami kokosowymi Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Przygotuj "krem": olej kokosowy wymieszaj z masłem orzechowym. Ciasteczka dokładnie pokrusz - niemalże na mąkę (choć większe kawałki mogą potem fajnie "chrupać", więc bez stresu, gdy jakieś zostaną), wymieszaj z przygotowanym wcześniej kremem, tworząc dużą kulę. Jeżeli masa wydaje się zbyt krucha to należy dodać jeszcze odrobinę masła orzechowego. Odmierzaj równe kawałki ciasta ( ja robiłam takie wielkości orzechów włoskich), uformuj kulki. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (by nie przykleiły się do blachy) i schłódź w zamrażarce przez 15 minut. Czekoladę roztop z 2 łyżkami oleju w kąpieli wodnej. Kulki wyjmij z zamrażarki. Przy pomocy dwóch łyżeczek obtaczaj w rozpuszczonej czekoladzie. Delikatnie wygładzaj i zbieraj nadmiar czekolady. Poukładaj popcakesy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posyp wiórkami kokosowymi i znów schłodzić przez około 15 minut w zamrażarce. Najlepiej podawaj w papierowych papilotkach do pralinek. Przechowuj w lodówce.

Inne przepisy tego autora