Pyszne, zdrowe i ekspresowe danie wegetariańskie. Polecam!
Kalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy środek. Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy, dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy "czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła.
Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Pyszne, zdrowe i ekspresowe danie wegetariańskie. Polecam!
Kalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy środek. Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy, dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy "czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła.
Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!