Menu

Kalarepka faszerowana serem bałkańskim

  • Czas: 60
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • kalarepa
  • pomidory koktajlowe- 8 szt.
  • czosnek- 2 ząbki
  • łyżka masła
  • 100 g sera bałkańskiego owczego
  • jogurt naturalny gęsty - 2 duże łyżki
  • tahini - 1 łyżka
  • ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować

Krok po kroku

Pyszne, zdrowe i ekspresowe danie wegetariańskie. Polecam!

Kalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy środek. Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy, dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy "czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła.


Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Wykorzystano

Tahini naturalne

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Pyszne, zdrowe i ekspresowe danie wegetariańskie. Polecam!

Kalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy środek. Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy, dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy "czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła.


Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Inne przepisy tego autora