Menu

Jogurtowy hummus z pieczoną papryką

  • Czas: 20
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 upieczone i obrane ze skóry papryki
  • 1/2-3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 2-3 łyżki BIO Tahini naturalne 100% sezamu Primavika (lub do smaku)
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego (lub do smaku)
  • kilka łyżeczek oliwy z oliwek
  • pół drobno posiekanej cebuli
  • sok z cytryny (do smaku)
  • kilka łyżek posiekanej natki pietruszki
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz, chili, słodka papryka, kumin

Jak przygotować

Krok po kroku

Papryki pokroić w kostkę, połączyć z pozostałymi składnikami (oprócz cebuli i natki) i zmiksować w blenderze. Dodać posiekaną cebulę, wymieszać. Podawać z grzankami lub chlebkiem pita.

Wykorzystano

BIO Tahini naturalne 100% sezamu

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Papryki pokroić w kostkę, połączyć z pozostałymi składnikami (oprócz cebuli i natki) i zmiksować w blenderze. Dodać posiekaną cebulę, wymieszać. Podawać z grzankami lub chlebkiem pita.

Inne przepisy od Lekcje w kuchni