Menu
  • JAGLOMUFFINKI

JAGLO MUFFINKI

  • Czas: 30
  • Osób: 5
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • kasza jaglana
  • suszone pomidory
  • ser żółty typu mozzarella
  • czarne oliwki
  • szpinak (moze byc mrozony)
  • jogurt grecki ( uzyłam light )
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, mozna chilli
  • Pasta – Smaczny Pomidor Primavika
  • Bitki wegetariańskie Primavika

Jak przygotować

Krok po kroku

Kasze jaglaną gotujemy wg przepisu ( najpierw przelać wodą, potem wrzątkiem)i do garnka 1 szkl kaszy i dwie szklanki wody i gotujemy :)
W międzyczasie suszone pomidory wyciągamy ze słoika i tniemy na małe kosteczki; ser zólty tez w kwadraciki; oliwki w drodne talarki; Gdy kasza sie ugotuje mieszamy ją z 2-3 jajkami , serem , pomidorami, oliwkami i przyprawami ( polecam uzyc "Pasta – Smaczny Pomidor"- daje dodatkowy aromat ! ) Wymieszany miks pakujemy do mufinkowych foremek i wkladamy do piekarnika na 10-15 min w zaleznosci od piekarnika na 120-170 stopni. Kiedy nasze JAGLOMUFFINKI się pieką zajmujemy sie bitkami wg przepisu. (Dodatkowo na zdjeciu podałam szpinak z sosem mocno czosnkowym=> Cebulke tniemy w kosteczke i smazymy na patelni ; gdy bedzie miala zloty kolor dodajemy szpinak (moze byc mrozony) + pieprz + sól + mozna chilli dla pikanterii;) ; Sos czosnkowy => jogurt grecki + 2 wycisniete ząbki czosnku ) W taki szybki sposob mozemy naszą kuchnie zamienić na moment w wykwintną restauracje ;)

Wykorzystano

Bitki wegetariańskie Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Kasze jaglaną gotujemy wg przepisu ( najpierw przelać wodą, potem wrzątkiem)i do garnka 1 szkl kaszy i dwie szklanki wody i gotujemy :)
W międzyczasie suszone pomidory wyciągamy ze słoika i tniemy na małe kosteczki; ser zólty tez w kwadraciki; oliwki w drodne talarki; Gdy kasza sie ugotuje mieszamy ją z 2-3 jajkami , serem , pomidorami, oliwkami i przyprawami ( polecam uzyc "Pasta – Smaczny Pomidor"- daje dodatkowy aromat ! ) Wymieszany miks pakujemy do mufinkowych foremek i wkladamy do piekarnika na 10-15 min w zaleznosci od piekarnika na 120-170 stopni. Kiedy nasze JAGLOMUFFINKI się pieką zajmujemy sie bitkami wg przepisu. (Dodatkowo na zdjeciu podałam szpinak z sosem mocno czosnkowym=> Cebulke tniemy w kosteczke i smazymy na patelni ; gdy bedzie miala zloty kolor dodajemy szpinak (moze byc mrozony) + pieprz + sól + mozna chilli dla pikanterii;) ; Sos czosnkowy => jogurt grecki + 2 wycisniete ząbki czosnku ) W taki szybki sposob mozemy naszą kuchnie zamienić na moment w wykwintną restauracje ;)