Kasze jaglaną gotujemy wg przepisu ( najpierw przelać wodą, potem wrzątkiem)i do garnka 1 szkl kaszy i dwie szklanki wody i gotujemy :)
W międzyczasie suszone pomidory wyciągamy ze słoika i tniemy na małe kosteczki; ser zólty tez w kwadraciki; oliwki w drodne talarki; Gdy kasza sie ugotuje mieszamy ją z 2-3 jajkami , serem , pomidorami, oliwkami i przyprawami ( polecam uzyc "Pasta – Smaczny Pomidor"- daje dodatkowy aromat ! ) Wymieszany miks pakujemy do mufinkowych foremek i wkladamy do piekarnika na 10-15 min w zaleznosci od piekarnika na 120-170 stopni. Kiedy nasze JAGLOMUFFINKI się pieką zajmujemy sie bitkami wg przepisu. (Dodatkowo na zdjeciu podałam szpinak z sosem mocno czosnkowym=> Cebulke tniemy w kosteczke i smazymy na patelni ; gdy bedzie miala zloty kolor dodajemy szpinak (moze byc mrozony) + pieprz + sól + mozna chilli dla pikanterii;) ; Sos czosnkowy => jogurt grecki + 2 wycisniete ząbki czosnku ) W taki szybki sposob mozemy naszą kuchnie zamienić na moment w wykwintną restauracje ;)
Kasze jaglaną gotujemy wg przepisu ( najpierw przelać wodą, potem wrzątkiem)i do garnka 1 szkl kaszy i dwie szklanki wody i gotujemy :)
W międzyczasie suszone pomidory wyciągamy ze słoika i tniemy na małe kosteczki; ser zólty tez w kwadraciki; oliwki w drodne talarki; Gdy kasza sie ugotuje mieszamy ją z 2-3 jajkami , serem , pomidorami, oliwkami i przyprawami ( polecam uzyc "Pasta – Smaczny Pomidor"- daje dodatkowy aromat ! ) Wymieszany miks pakujemy do mufinkowych foremek i wkladamy do piekarnika na 10-15 min w zaleznosci od piekarnika na 120-170 stopni. Kiedy nasze JAGLOMUFFINKI się pieką zajmujemy sie bitkami wg przepisu. (Dodatkowo na zdjeciu podałam szpinak z sosem mocno czosnkowym=> Cebulke tniemy w kosteczke i smazymy na patelni ; gdy bedzie miala zloty kolor dodajemy szpinak (moze byc mrozony) + pieprz + sól + mozna chilli dla pikanterii;) ; Sos czosnkowy => jogurt grecki + 2 wycisniete ząbki czosnku ) W taki szybki sposob mozemy naszą kuchnie zamienić na moment w wykwintną restauracje ;)