Kaszę ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie. Przestudź.
Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni. Siemię lniane zmiel w młynku do kawy i zalej ciepłą wodą do poziomu nasion, odstaw do napęcznienia.
Surowe buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, cebulę posiekaj, rukolę potnij na mniejsze kawałki, czosnek przepuść przez praskę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce, dodaj Buraczki pychotka BIO, otręby oraz olej i dopraw do smaku.
Wilgotnymi dłońmi formuj okrągłe kotlety i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli masa jest zbyt wilgotna dodaj więcej otrąb owsianych lub mąki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut - w połowie przełóż kotlety na drugą stronę, aby równomiernie się przypiekły.
Kaszę ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie. Przestudź.
Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni. Siemię lniane zmiel w młynku do kawy i zalej ciepłą wodą do poziomu nasion, odstaw do napęcznienia.
Surowe buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, cebulę posiekaj, rukolę potnij na mniejsze kawałki, czosnek przepuść przez praskę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce, dodaj Buraczki pychotka BIO, otręby oraz olej i dopraw do smaku.
Wilgotnymi dłońmi formuj okrągłe kotlety i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli masa jest zbyt wilgotna dodaj więcej otrąb owsianych lub mąki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut - w połowie przełóż kotlety na drugą stronę, aby równomiernie się przypiekły.