Przygotować spód jagielnika: daktyle zmiksować na gładką masę wraz z wodą. Dodać mąkę orzechową, olej kokosowy oraz kakao i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą wyłożyć spód formy do pieczenia i wstawić do lodówki.
Przygotować masę “serową”:
Kaszę jaglaną ugotować na mleku kokosowym (1 puszka) wymieszanym z 1 szklanką wody. Kaszę gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. Następnie pozostawić pod przykryciem na kolejne 10 minut. Po tym czasie kaszę ostudzić i odcedzić z nadmiaru płynu. Kaszę wraz z pozostałymi składnikami na masę dokładnie zmiksować – masa ma być gładka i jednolita.
Tak przygotowaną masę przelać na schłodzony spód i wstawić do lodówki.
Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i połączyć ją z mlekiem. Dokładnie wymieszać.
Przygotować karmel: daktyle zmiksować wraz z gorącą wodą. Następnie dodać masło orzechowe oraz sól i ponownie zmiksować.
Ciasto polać przygotowaną polewą czekoladową. Następnie posypać popcornem. Popcorn polać przygotowanym karmelem (wg uznania – jeżeli karmel pozostanie, można przechowywać go w lodówce nawet do tygodnia). Smacznego!
Przygotować spód jagielnika: daktyle zmiksować na gładką masę wraz z wodą. Dodać mąkę orzechową, olej kokosowy oraz kakao i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą wyłożyć spód formy do pieczenia i wstawić do lodówki.
Przygotować masę “serową”:
Kaszę jaglaną ugotować na mleku kokosowym (1 puszka) wymieszanym z 1 szklanką wody. Kaszę gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. Następnie pozostawić pod przykryciem na kolejne 10 minut. Po tym czasie kaszę ostudzić i odcedzić z nadmiaru płynu. Kaszę wraz z pozostałymi składnikami na masę dokładnie zmiksować – masa ma być gładka i jednolita.
Tak przygotowaną masę przelać na schłodzony spód i wstawić do lodówki.
Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i połączyć ją z mlekiem. Dokładnie wymieszać.
Przygotować karmel: daktyle zmiksować wraz z gorącą wodą. Następnie dodać masło orzechowe oraz sól i ponownie zmiksować.
Ciasto polać przygotowaną polewą czekoladową. Następnie posypać popcornem. Popcorn polać przygotowanym karmelem (wg uznania – jeżeli karmel pozostanie, można przechowywać go w lodówce nawet do tygodnia). Smacznego!