1. Marchewki obieramy i kroimy na cienkie plastry.
2. Cukinię dokładnie szorujemy i kroimy w dość drobną kostkę.
3. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy.
4. Czosnek obieramy i rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub przeduszamy przez praskę.
5. Bulion zagotowujemy, gdy zacznie wrzeć dodajemy cebulę, czosnek, cukinię i marchewkę. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 10 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Chwilę gotujemy, dodajemy masło z nerkowców dokładnie mieszamy aż całkowicie się rozpuści i zagęści zupę. Doprawiamy zestawem przypraw, dodajemy orzechy nerkowca i mieszamy.
6.W międzyczasie ryż gotujemy do miękkości czyli przez ok. 30 minut.
Zupę podajemy na ciepło razem z ryżem. Możemy dla ozdoby na wierzchu położyć jeszcze kilka orzechów nerkowca.
1. Marchewki obieramy i kroimy na cienkie plastry.
2. Cukinię dokładnie szorujemy i kroimy w dość drobną kostkę.
3. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy.
4. Czosnek obieramy i rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub przeduszamy przez praskę.
5. Bulion zagotowujemy, gdy zacznie wrzeć dodajemy cebulę, czosnek, cukinię i marchewkę. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 10 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Chwilę gotujemy, dodajemy masło z nerkowców dokładnie mieszamy aż całkowicie się rozpuści i zagęści zupę. Doprawiamy zestawem przypraw, dodajemy orzechy nerkowca i mieszamy.
6.W międzyczasie ryż gotujemy do miękkości czyli przez ok. 30 minut.
Zupę podajemy na ciepło razem z ryżem. Możemy dla ozdoby na wierzchu położyć jeszcze kilka orzechów nerkowca.