Ciecierzycę namaczam w wodzie przez noc. Następnego dnia płuczę ją i gotuję na miękko (około godziny).
Ciecierzycę odsączam, dodaję do niej tahinę, czosnek i sok z cytryny, blenduję. Dodaję wodę i oliwę, blenduję. Doprawiam solą do smaku. Przekładam do miseczki i posypuję słodką papryką.
Jednak łyżka hummusu ma 41,3 kcal, 1,3g białka, 3,4g tłuszczu, 1g węglowodanów i 10,3g błonnika.
Ciecierzycę namaczam w wodzie przez noc. Następnego dnia płuczę ją i gotuję na miękko (około godziny).
Ciecierzycę odsączam, dodaję do niej tahinę, czosnek i sok z cytryny, blenduję. Dodaję wodę i oliwę, blenduję. Doprawiam solą do smaku. Przekładam do miseczki i posypuję słodką papryką.
Jednak łyżka hummusu ma 41,3 kcal, 1,3g białka, 3,4g tłuszczu, 1g węglowodanów i 10,3g błonnika.