Banana rozgnieść widelcem i zmiksować z syropem klonowym, masłem z nerkowców i ekstraktem z wanilii. Dodać mleko i ponownie zmiksować. Dodać suche składniki: mąkę jaglaną, kokosową, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać. Gofrownicę posmarować delikatnie olejem i rozgrzać. Nałożyć porcję ciasta na rozgrzaną gofrownicę. Gofry piec ok. 2-3 minut, aż się zarumienią. Do pieczenia gofrów użyłyśmy gofrownicy o mocy 1400 W. Jeśli Wasze gofrownice mają mniejszą moc, czas pieczenia wydłuży się.
Truskawki rozgnieść widelcem. Dodać mleko kokosowe, mąkę kokosową, syrop z agawy i ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać.
Gofry podawać z przygotowanym kokorożkiem.
Uwaga! Pamiętaj, że kokorożek na gorących gofrach przyjmie formę bardziej płynną zatem najlepiej podawać go na ciepłe ale nie gorące gofry!
Banana rozgnieść widelcem i zmiksować z syropem klonowym, masłem z nerkowców i ekstraktem z wanilii. Dodać mleko i ponownie zmiksować. Dodać suche składniki: mąkę jaglaną, kokosową, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać. Gofrownicę posmarować delikatnie olejem i rozgrzać. Nałożyć porcję ciasta na rozgrzaną gofrownicę. Gofry piec ok. 2-3 minut, aż się zarumienią. Do pieczenia gofrów użyłyśmy gofrownicy o mocy 1400 W. Jeśli Wasze gofrownice mają mniejszą moc, czas pieczenia wydłuży się.
Truskawki rozgnieść widelcem. Dodać mleko kokosowe, mąkę kokosową, syrop z agawy i ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać.
Gofry podawać z przygotowanym kokorożkiem.
Uwaga! Pamiętaj, że kokorożek na gorących gofrach przyjmie formę bardziej płynną zatem najlepiej podawać go na ciepłe ale nie gorące gofry!