Menu

Fit tarta

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • Spód
  • 170 wiórków kokosowych
  • 150g orzeszków ziemnych prażonych niesolonych
  • 50g masła orzechowego Primavika
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • Masa karmelowa
  • 175g daktyli bez pestek (wybieraj te niesiarkowane)
  • 50g masła orzechowego
  • 50g orzeszków ziemnych prażonych niesolonych
  • szczypta soli himalajskiej
  • Polewa czekoladowa
  • 80 g czekolady gorzkiej ( u mnie Lindt 85%)
  • 120g mleka kokosowego
  • opcjonalnie 50g odżywki białkowej czekoladowej

Jak przygotować

Krok po kroku

WYKONANIE:

Spód.

Zmiksuj / zblenduj wiórki kokosowe wraz z orzeszkami. Następnie dodaj masło orzechowe i dalej chwilkę blenduj do uzyskania dobrze połączonej masy. Następnie formę wykładamy masą ( ja uzyłam silikonowej foremki). Dobrze ugniatamy masę w dno. Gotowe ! Odstawiamy do zamrazaki na min. 15 min.

MASA KARMELOWA

Zalej daktyle wrzątkiem i mocz 10-15 minut. Następnie odlej wodę, dodaj masło orzechowe i wszystkie składniki zblenduj. Pod koniec blendowania możesz dodać pozostałe orzeszki ziemne. Uważaj aby nie zblendowały się zbyt mocno. Gotową masę nałóż na spód tarty, a następnie wstaw ponownie do zamrażarki.

POLEWA CZEKOLADOWA

Rozpuść czekoaldę ( w kąpieli wodnej) - nie podjadaj :) Dodaj mleko.
Możesz dodać odżywkę białkową. Cały czas mieszaj do uzyskania jednolitej polewy. Jak już będzie gęsta nałóż łyżką na wierzch tarty. Udekoruj orzeszkami, wiórkami jak tylko chcesz :)Posypujemy orzeszkami i wstawiamy na min. 30 minut do lodówki – GOTOWE!

Ważne ! Tartę przechowujemy w lodówce !

Wykorzystano

Masło orzechowe Firmowe 100%

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

WYKONANIE:

Spód.

Zmiksuj / zblenduj wiórki kokosowe wraz z orzeszkami. Następnie dodaj masło orzechowe i dalej chwilkę blenduj do uzyskania dobrze połączonej masy. Następnie formę wykładamy masą ( ja uzyłam silikonowej foremki). Dobrze ugniatamy masę w dno. Gotowe ! Odstawiamy do zamrazaki na min. 15 min.

MASA KARMELOWA

Zalej daktyle wrzątkiem i mocz 10-15 minut. Następnie odlej wodę, dodaj masło orzechowe i wszystkie składniki zblenduj. Pod koniec blendowania możesz dodać pozostałe orzeszki ziemne. Uważaj aby nie zblendowały się zbyt mocno. Gotową masę nałóż na spód tarty, a następnie wstaw ponownie do zamrażarki.

POLEWA CZEKOLADOWA

Rozpuść czekoaldę ( w kąpieli wodnej) - nie podjadaj :) Dodaj mleko.
Możesz dodać odżywkę białkową. Cały czas mieszaj do uzyskania jednolitej polewy. Jak już będzie gęsta nałóż łyżką na wierzch tarty. Udekoruj orzeszkami, wiórkami jak tylko chcesz :)Posypujemy orzeszkami i wstawiamy na min. 30 minut do lodówki – GOTOWE!

Ważne ! Tartę przechowujemy w lodówce !