Myjemy i tniemy w ósemki fenkuły. Zielony koperek zachowujemy do dekoracji. Fenkuła gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie wkłądamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy skropionego oliwą fenkuła kolejne 10 minut.
Przygotowujemy pastę: mieszamy tahini, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, oliwę, sok z cytryny, sól pieprz i paprykę mieloną.
Na fenkuła prosto z pieca, układmay pastę i świeży koperek.
Podajemy na ciepło.
Myjemy i tniemy w ósemki fenkuły. Zielony koperek zachowujemy do dekoracji. Fenkuła gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie wkłądamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy skropionego oliwą fenkuła kolejne 10 minut.
Przygotowujemy pastę: mieszamy tahini, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, oliwę, sok z cytryny, sól pieprz i paprykę mieloną.
Na fenkuła prosto z pieca, układmay pastę i świeży koperek.
Podajemy na ciepło.