Menu

Dyniowo-jabłkowe placki z blachy z kremem orzechowym

  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • dynia Hokkaido 1/2 szt
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 średni dojrzały banan
  • 2 łyżki miodu malinowego
  • skórka z jednej cytryny
  • jabłko kosztelka
  • szczypta cynamonu
  • olej rzepakowy do pieczenia
  • 300 g masła orzechowego naturalnego Primavika
  • 100 g miękkiego masła
  • pół szklanki cukru pudru
  • 1/4 szklanki słodkiej śmietanki

Jak przygotować

Krok po kroku

Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy mąkę. Dodajemy rozgniecionego banana, miód, skórkę z cytryny i cynamon. Dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Dokładnie mieszamy. Formujemy placuszki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 15-20 minut, temp. 200 stopni. Podajemy z kremem orzechowym- łączymy ze sobą masło orzechowe naturalnePrimavika, miękkie masło, pół szklanki cukru pudru oraz 1/4 szklanki słodkiej śmietanki. Smacznego!

Wykorzystano

Masło orzechowe naturalne Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy mąkę. Dodajemy rozgniecionego banana, miód, skórkę z cytryny i cynamon. Dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Dokładnie mieszamy. Formujemy placuszki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 15-20 minut, temp. 200 stopni. Podajemy z kremem orzechowym- łączymy ze sobą masło orzechowe naturalnePrimavika, miękkie masło, pół szklanki cukru pudru oraz 1/4 szklanki słodkiej śmietanki. Smacznego!

Inne przepisy tego autora