Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy mąkę. Dodajemy rozgniecionego banana, miód, skórkę z cytryny i cynamon. Dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Dokładnie mieszamy. Formujemy placuszki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 15-20 minut, temp. 200 stopni. Podajemy z kremem orzechowym- łączymy ze sobą masło orzechowe naturalnePrimavika, miękkie masło, pół szklanki cukru pudru oraz 1/4 szklanki słodkiej śmietanki. Smacznego!
Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy mąkę. Dodajemy rozgniecionego banana, miód, skórkę z cytryny i cynamon. Dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Dokładnie mieszamy. Formujemy placuszki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 15-20 minut, temp. 200 stopni. Podajemy z kremem orzechowym- łączymy ze sobą masło orzechowe naturalnePrimavika, miękkie masło, pół szklanki cukru pudru oraz 1/4 szklanki słodkiej śmietanki. Smacznego!