Plastry dyni podlać wodą i dusić około 10 minut pod przykryciem. Gdy zmięknie, zdjąć z patelni. Mąki zmiksować z pozostałymi składnikami na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli będzie za gęste, rozrzedzić mlekiem sojowym Rozgrzać patelnię i rozpuścić na niej masło. Kawałki dyni zanurzać w cieście i kłaść na patelnię. Smażyć na małym ogniu z obu stron około 6 minut. Podawać z dodatkami.
Plastry dyni podlać wodą i dusić około 10 minut pod przykryciem. Gdy zmięknie, zdjąć z patelni. Mąki zmiksować z pozostałymi składnikami na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli będzie za gęste, rozrzedzić mlekiem sojowym Rozgrzać patelnię i rozpuścić na niej masło. Kawałki dyni zanurzać w cieście i kłaść na patelnię. Smażyć na małym ogniu z obu stron około 6 minut. Podawać z dodatkami.