Menu

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

  • Czas: 60
  • Osób: 6
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mielonych orzechów włoskich lub laskowych
  • 1/2 szklanki masła orzechowego Primavika
  • 90 g gorzkiej czekolady
  • 3/4 szklanki czekoladowego napoju sojowego
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jak przygotować

Krok po kroku

Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać masło orzechowe - połączyć składniki.
Mąkę kukurydzianą, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia - wymieszać.

Czekoladę zmiksować z kaszą jaglaną i cukrem, dodać zmielone orzechy, obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz napój czekoladowy. Miksować, aż składniki dokładnie się połączą.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec w 180 stopniach C przez około 40 minut.

Wykorzystano

Masło orzechowe naturalne Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać masło orzechowe - połączyć składniki.
Mąkę kukurydzianą, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia - wymieszać.

Czekoladę zmiksować z kaszą jaglaną i cukrem, dodać zmielone orzechy, obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz napój czekoladowy. Miksować, aż składniki dokładnie się połączą.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec w 180 stopniach C przez około 40 minut.

Inne przepisy tego autora