Biszkopt:
Rozpuszczamy kakao w gorącej wodzie i odstawiamy aby ostygło. Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy aż się połączą. Dodajemy kakao. Mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 170st i pieczemy ok 30min. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Masa orzechowo-waniliowa:
W 50ml mleka rozrobić budyń. Resztę mleka z cukrem zagotować, a następnie dodać wcześniej przygotowany budyń. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Ubić masło na gładką masę. Dodać masło orzechowe i budyń i wymieszać delikatnie do połączenia się składników.
Ciasto smarujemy dżemem i układamy na nim przekrojone na pół wzdłuż banany. Pokryć równomiernie masą orzechowo-waniliową i włożyć na 30min do lodówki.
Polewa:
Do garnuszka wlewamy mleko i wkładamy czekoladę. Gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się czekolady. Wlewamy śmietankę, dodajemy masło i dżem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto polewamy polewą i wstawiamy do lodówki na 30min.
Biszkopt:
Rozpuszczamy kakao w gorącej wodzie i odstawiamy aby ostygło. Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy aż się połączą. Dodajemy kakao. Mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 170st i pieczemy ok 30min. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Masa orzechowo-waniliowa:
W 50ml mleka rozrobić budyń. Resztę mleka z cukrem zagotować, a następnie dodać wcześniej przygotowany budyń. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Ubić masło na gładką masę. Dodać masło orzechowe i budyń i wymieszać delikatnie do połączenia się składników.
Ciasto smarujemy dżemem i układamy na nim przekrojone na pół wzdłuż banany. Pokryć równomiernie masą orzechowo-waniliową i włożyć na 30min do lodówki.
Polewa:
Do garnuszka wlewamy mleko i wkładamy czekoladę. Gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się czekolady. Wlewamy śmietankę, dodajemy masło i dżem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto polewamy polewą i wstawiamy do lodówki na 30min.