Kaszę jaglaną prażymy, przepłukujemy zimną wodą. Dodajemy soczewicę i gotujemy w dwukrotnej objętości wody.
Jarmuż myjemy i suszymy. Łodygę kroimy i wrzucamy na suchą patelnię.Dynię kroimy w kostkę. Kawałki ze skórką dorzucamy do łodyg i trzymamy na małym ogniu pod przykryciem. Po chwili dodoajemy posiekaną cebulę i czosnek, a następnie resztę dyni oraz pokrojone na mniejsze kawałki selera naciowego, pieczarki i oliwki, a następnie liście jarmużu. Dusimy podlewając w miarę potrzeby wodą lub bulionem warzywnym.
Gdy warzywa zmiękną przyprawiamy, podlewamy sosoem sojowym, dodajemy kaszę i soczewicę, tahini, pestki dyni i natkę pietruszki. Podajemy polane tahini i posypane płatkami drożdżowymi. Smacznego :)
Kaszę jaglaną prażymy, przepłukujemy zimną wodą. Dodajemy soczewicę i gotujemy w dwukrotnej objętości wody.
Jarmuż myjemy i suszymy. Łodygę kroimy i wrzucamy na suchą patelnię.Dynię kroimy w kostkę. Kawałki ze skórką dorzucamy do łodyg i trzymamy na małym ogniu pod przykryciem. Po chwili dodoajemy posiekaną cebulę i czosnek, a następnie resztę dyni oraz pokrojone na mniejsze kawałki selera naciowego, pieczarki i oliwki, a następnie liście jarmużu. Dusimy podlewając w miarę potrzeby wodą lub bulionem warzywnym.
Gdy warzywa zmiękną przyprawiamy, podlewamy sosoem sojowym, dodajemy kaszę i soczewicę, tahini, pestki dyni i natkę pietruszki. Podajemy polane tahini i posypane płatkami drożdżowymi. Smacznego :)