Menu

Cuksy

  • Czas: 30
  • Osób: 5
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 0,5 szklanki migdałów brązowych
  • szczypta soli
  • 0,25 szklanki wiórków kokosowych
  • 0,25 szklanki napoju migdałowego
  • 4 łyżki miodu akacjowego
  • szczypta sproszkowanej wanilii
  • 6 łyżek masła migdałowego
  • 2 łyżki sezamu łuskanego

Jak przygotować

Krok po kroku

Migdały podpiec na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu. Orzechy umieścić w blenderze z odrobiną soli i miksować do uzyskania miałkiej masy. Do garnuszka wsypać wiórki kokosowe i nasączyć napojem kokosowym. Lekko podgrzać i dodać pozostałe składniki: miód, zmielone migdały, naturalną wanilię, masło prażone Primavika. Mieszać do czasu, by powstała jednolita masa. Wyłożyć na pergamin i nadać pożądany kształt. Cuksy obtoczyć uprzednio uprażonym sezamem... i szybko zjeść!

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Migdały podpiec na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu. Orzechy umieścić w blenderze z odrobiną soli i miksować do uzyskania miałkiej masy. Do garnuszka wsypać wiórki kokosowe i nasączyć napojem kokosowym. Lekko podgrzać i dodać pozostałe składniki: miód, zmielone migdały, naturalną wanilię, masło prażone Primavika. Mieszać do czasu, by powstała jednolita masa. Wyłożyć na pergamin i nadać pożądany kształt. Cuksy obtoczyć uprzednio uprażonym sezamem... i szybko zjeść!