Menu

Crumble brzoskwiniowe

  • Czas: 60
  • Osób: 5
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1,5 kg. brzoskwiń
  • 0,5 szkl. rodzynek
  • pół op. przyprawy korzennej
  • 2 łyżki stewii lub innego słodu
  • 1,5 szkl. płatków owsianych
  • 0,5 szkl. mąki kukurydzianej
  • 0,5 szkl. oleju
  • 1/3 szkl. mleka roślinnego
  • masło orzechowe

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Brzoskwinie dzielimy na pół i wyjmujemy pestki.
2. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na ok. 10 min., po je czym odsączamy.
3. W naczyniu żaroodpornym mieszamy brzoskwinie, rodzynki, przyprawę korzenną i łyżkę stewii.
4. Mieszamy płatki owsiane, mąkę kukurydzianą, olej, mleko i łyżkę stewii, a następnie wylewamy / wysypujemy całość na brzoskwinie.
5. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy ok. 40 min.
6. Na rozgrzaną porcję dania nakładamy łyżkę masła orzechowego i pozwalamy mu się rozpuścić.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Brzoskwinie dzielimy na pół i wyjmujemy pestki.
2. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na ok. 10 min., po je czym odsączamy.
3. W naczyniu żaroodpornym mieszamy brzoskwinie, rodzynki, przyprawę korzenną i łyżkę stewii.
4. Mieszamy płatki owsiane, mąkę kukurydzianą, olej, mleko i łyżkę stewii, a następnie wylewamy / wysypujemy całość na brzoskwinie.
5. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy ok. 40 min.
6. Na rozgrzaną porcję dania nakładamy łyżkę masła orzechowego i pozwalamy mu się rozpuścić.

Inne przepisy tego autora