1. Brzoskwinie dzielimy na pół i wyjmujemy pestki.
2. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na ok. 10 min., po je czym odsączamy.
3. W naczyniu żaroodpornym mieszamy brzoskwinie, rodzynki, przyprawę korzenną i łyżkę stewii.
4. Mieszamy płatki owsiane, mąkę kukurydzianą, olej, mleko i łyżkę stewii, a następnie wylewamy / wysypujemy całość na brzoskwinie.
5. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy ok. 40 min.
6. Na rozgrzaną porcję dania nakładamy łyżkę masła orzechowego i pozwalamy mu się rozpuścić.
1. Brzoskwinie dzielimy na pół i wyjmujemy pestki.
2. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na ok. 10 min., po je czym odsączamy.
3. W naczyniu żaroodpornym mieszamy brzoskwinie, rodzynki, przyprawę korzenną i łyżkę stewii.
4. Mieszamy płatki owsiane, mąkę kukurydzianą, olej, mleko i łyżkę stewii, a następnie wylewamy / wysypujemy całość na brzoskwinie.
5. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy ok. 40 min.
6. Na rozgrzaną porcję dania nakładamy łyżkę masła orzechowego i pozwalamy mu się rozpuścić.