Serek przekładamy do miski, pomidory należy spróbować jeśli są mocno słone należy je lekko wypłukać pod bieżącą wodą, a następnie pokroić w paski. Do serka dodajemy masło sezamowe i rozgniatamy za pomocą widelca. Z wyszorowanej cytryny ocieramy łyżkę skórki i dodajemy do serka, później pieprz i paprykę oraz pomidory. Dokładnie razem mieszamy. Ciasto po wyjęciu z lodówki zostawiamy na 20 min aby zmiękło, a następnie kroimy na sześć części. Na podstawę każdego trójkąta nakładamy porcję nadzienia i zwijamy do środka tworząc rogaliki.Układamy na blasze, cienkim końcem do spodu aby nam się podczas pieczenia nie rozwinął. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 – 25 minut.
Serek przekładamy do miski, pomidory należy spróbować jeśli są mocno słone należy je lekko wypłukać pod bieżącą wodą, a następnie pokroić w paski. Do serka dodajemy masło sezamowe i rozgniatamy za pomocą widelca. Z wyszorowanej cytryny ocieramy łyżkę skórki i dodajemy do serka, później pieprz i paprykę oraz pomidory. Dokładnie razem mieszamy. Ciasto po wyjęciu z lodówki zostawiamy na 20 min aby zmiękło, a następnie kroimy na sześć części. Na podstawę każdego trójkąta nakładamy porcję nadzienia i zwijamy do środka tworząc rogaliki.Układamy na blasze, cienkim końcem do spodu aby nam się podczas pieczenia nie rozwinął. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 – 25 minut.