1. Nerkowce zalać ciepłą wodą i odstawić na noc.
2. Migdały wrzucić do malaksera i zblendować na drobno. Następnie dodać 4 daktyle i wodę, blendować do powstania zwartej masy.
3. Formę na ciasto wyłożyć folią spożywczą, następnie przy pomocy zmoczonych dłoni ugnieść masę migdałowo-daktylową na równy spód. Wstawić formę do lodówki na czas przygotowania masy.
4. Z nerkowców wylać wodę, wrzucić je do malaksera razem z sokiem z cytryny i syropem klonowym. Zblendować całość na gładki krem.
5. Do kremu dodać masło pistacjowe i szczyptę soli. Krótko zblendować do połączenia składników.
6. Krem pistacjowy wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać i ponownie wstawić do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc.
7. Po tym czasie ciasto jest gotowe, smacznego!
1. Nerkowce zalać ciepłą wodą i odstawić na noc.
2. Migdały wrzucić do malaksera i zblendować na drobno. Następnie dodać 4 daktyle i wodę, blendować do powstania zwartej masy.
3. Formę na ciasto wyłożyć folią spożywczą, następnie przy pomocy zmoczonych dłoni ugnieść masę migdałowo-daktylową na równy spód. Wstawić formę do lodówki na czas przygotowania masy.
4. Z nerkowców wylać wodę, wrzucić je do malaksera razem z sokiem z cytryny i syropem klonowym. Zblendować całość na gładki krem.
5. Do kremu dodać masło pistacjowe i szczyptę soli. Krótko zblendować do połączenia składników.
6. Krem pistacjowy wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać i ponownie wstawić do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc.
7. Po tym czasie ciasto jest gotowe, smacznego!