Menu

Ciasto chałwa-czeko-budyń

  • Czas: 20
  • Osób: 6
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • sezam
  • 1x paczka ciastek zbożowych
  • 1/2 słoiczka Tahini naturalnego
  • 400 ml mleka
  • 1x gorzka czekolada
  • 1x budyń waniliowy

Jak przygotować

Krok po kroku

Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z Tahini naturalnym Primavika. Tak przygotowaną masę wyłożyć na spód tortownicy. Zrobić budyń i wymieszać z roztopioną czekoladą. Wylać masę na spód, posypać sezamem i wstawić do lodówki by stężało.

Wykorzystano

Tahini naturalne

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z Tahini naturalnym Primavika. Tak przygotowaną masę wyłożyć na spód tortownicy. Zrobić budyń i wymieszać z roztopioną czekoladą. Wylać masę na spód, posypać sezamem i wstawić do lodówki by stężało.

Inne przepisy tego autora