1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na spód połowę rozpuszczonej czekolady. Rozprowadź czekoladę równomiernie na dnie formy i wstaw do lodówki do zastygnięcia na około 20 minut.
2. Masło orzechowe przełóż do miski, dodaj cukier puder i wymieszaj. Wyłóż na zastygniętą czekoladę i ponownie wstaw formę do lodówki.
3. Ciastka rozgnieć na drobne okruchy. Możesz to zrobić, zawijając po kilka połamanych ciastek w papier do pieczenia. Wałkując ciastka wałkiem do ciasta uzyskasz idealne okruchy. Przełóż je do miski, wymieszaj z olejem kokosowym i wyłóż na warstwę masła orzechowego. Na pokruszone ciastka wylej pozostałą część czekolady i postaraj się ją równomiernie rozprowadzić tworząc wierzch bloku. Ponownie wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia.
4. Schłodzony blok wyjmij z formy obracając ją do góry dnem. Odklej papier do pieczenia. Delikatnie krój nożem z piłką i zajadaj! Smacznego!
1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na spód połowę rozpuszczonej czekolady. Rozprowadź czekoladę równomiernie na dnie formy i wstaw do lodówki do zastygnięcia na około 20 minut.
2. Masło orzechowe przełóż do miski, dodaj cukier puder i wymieszaj. Wyłóż na zastygniętą czekoladę i ponownie wstaw formę do lodówki.
3. Ciastka rozgnieć na drobne okruchy. Możesz to zrobić, zawijając po kilka połamanych ciastek w papier do pieczenia. Wałkując ciastka wałkiem do ciasta uzyskasz idealne okruchy. Przełóż je do miski, wymieszaj z olejem kokosowym i wyłóż na warstwę masła orzechowego. Na pokruszone ciastka wylej pozostałą część czekolady i postaraj się ją równomiernie rozprowadzić tworząc wierzch bloku. Ponownie wstaw do lodówki aż do całkowitego zastygnięcia.
4. Schłodzony blok wyjmij z formy obracając ją do góry dnem. Odklej papier do pieczenia. Delikatnie krój nożem z piłką i zajadaj! Smacznego!