Menu

Białkowa przekąska

  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: średnie
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 4 czubate łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 banan
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki (u mnie gryczana, ale może być dowolna np. pełnoziarnista/żytnia)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki masła orzechowego Primavika wzbogaconego białkiem (+ dla fanów masła orzechowego 2 dodatkowe do posmarowania na gotowej przekąsce)

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
2. Banana rozgniatamy w misce widelcem.
3. Do miski z bananem wbijamy jajka. Wszystko razem mieszamy widelcem- tym samym roztrzepując jajka.
4. Dodajemy pozostałe składniki - lekko mieszamy do połączenia się składników (można widelcem)
5. Przelewamy do małej keksówki silikonowej, lub innej wówczas wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy ok.20-25 minut do lekkiego odchodzenia przekąski od ścianek formy.

Smacznego!

Wykorzystano

Masło orzechowe active + wzbogacone białkiem

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
2. Banana rozgniatamy w misce widelcem.
3. Do miski z bananem wbijamy jajka. Wszystko razem mieszamy widelcem- tym samym roztrzepując jajka.
4. Dodajemy pozostałe składniki - lekko mieszamy do połączenia się składników (można widelcem)
5. Przelewamy do małej keksówki silikonowej, lub innej wówczas wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy ok.20-25 minut do lekkiego odchodzenia przekąski od ścianek formy.

Smacznego!

Inne przepisy od Antonina Miłek