Bataty umyć, obrać i ugotować lub upiec do miękkości. Po ugotowaniu/ upieczeniu dokładnie ostudzić. Następnie rozgnieść widelcem i zmiksować z olejem i erytrytolem. Dodać kakao, mleko i cynamon i ponownie zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1h15 minut. Ostudzić.
Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem orzechowym i erytrytolem i dokładnie wymieszać. Polać ostudzone ciasto. Udekorować orzechami, suszonymi owocami. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!
Bataty umyć, obrać i ugotować lub upiec do miękkości. Po ugotowaniu/ upieczeniu dokładnie ostudzić. Następnie rozgnieść widelcem i zmiksować z olejem i erytrytolem. Dodać kakao, mleko i cynamon i ponownie zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 1h15 minut. Ostudzić.
Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem orzechowym i erytrytolem i dokładnie wymieszać. Polać ostudzone ciasto. Udekorować orzechami, suszonymi owocami. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!