Menu

Bezglutenowe brownie z cieciorki z masłem orzechowym i solonymi orzeszkami

  • Czas: 90
  • Osób: 6
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 100 gr masła orzechowego Primavika naturalnego
  • 100gr posiekanych solonych orzeszków ziemnych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200ml mleka
  • 100gr drobno pokruszonej czekolady
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 100gr cukru trzcinowego
  • 50gr kakao niesłodzonego
  • 2 jaja
  • 240 gr cieciorki konserwowej

Jak przygotować

Krok po kroku

Banalnie proste. Wszystkie składniki poza pokruszoną czekoladą i orzeszkami umieścić w blenderze/malakserze i zmiksować na gładką masę. Gdy będzie gładka, dodać czekoladę i wymieszać. Ciasto wylać na oprószoną mąką blaszkę 21x21cm, wysypać na nie orzeszki i piec w temp 185% przez około godzinę, do suchego patyczka. Jest to brownie więc ciasto będzie wilgotne. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, gdy wszystkie smaki "przejdą".

Wykorzystano

Masło orzechowe naturalne Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Banalnie proste. Wszystkie składniki poza pokruszoną czekoladą i orzeszkami umieścić w blenderze/malakserze i zmiksować na gładką masę. Gdy będzie gładka, dodać czekoladę i wymieszać. Ciasto wylać na oprószoną mąką blaszkę 21x21cm, wysypać na nie orzeszki i piec w temp 185% przez około godzinę, do suchego patyczka. Jest to brownie więc ciasto będzie wilgotne. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, gdy wszystkie smaki "przejdą".

Inne przepisy tego autora