1. Płatki owsiane i amarantus wymieszać w misce. Dodać orzeszki ziemne, jagody goji, pokrojone na mniejsze części rodzynki i śliwki. Na koniec wlać sok z cytryny, masło orzechowe i miód. Składniki dokładnie ze sobą połączyć.
2. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Musli przełożyć do formy, mocno i równomiernie przycisnąć do dna.
3. Blaszkę włożyć do zamrażarki na około 20-30 minut. Po wyjęciu pokroić na kształt batonów. Przechowywać w lodówce.
1. Płatki owsiane i amarantus wymieszać w misce. Dodać orzeszki ziemne, jagody goji, pokrojone na mniejsze części rodzynki i śliwki. Na koniec wlać sok z cytryny, masło orzechowe i miód. Składniki dokładnie ze sobą połączyć.
2. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Musli przełożyć do formy, mocno i równomiernie przycisnąć do dna.
3. Blaszkę włożyć do zamrażarki na około 20-30 minut. Po wyjęciu pokroić na kształt batonów. Przechowywać w lodówce.