Menu

Batony musli z masłem orzechowym i bakaliami

Przepis z bloga: justcook.blox.pl
  • Czas: 30
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 szkl. płatków owsianych górskich
  • 1,5 szkl. amarantusa ekspandowanego
  • 0,5 szkl. płynnego miodu
  • 200 g masła orzechowego Active bez dodatku soli i cukru Primavika
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść suszonych śliwek
  • garść rodzynek
  • garść jagód goji
  • garść rozdrobnionych orzeszków ziemnych

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Płatki owsiane i amarantus wymieszać w misce. Dodać orzeszki ziemne, jagody goji, pokrojone na mniejsze części rodzynki i śliwki. Na koniec wlać sok z cytryny, masło orzechowe i miód. Składniki dokładnie ze sobą połączyć.

2. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Musli przełożyć do formy, mocno i równomiernie przycisnąć do dna.

3. Blaszkę włożyć do zamrażarki na około 20-30 minut. Po wyjęciu pokroić na kształt batonów. Przechowywać w lodówce.

Wykorzystano

Masło orzechowe ACTIVE bez dodatku soli i cukru

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Płatki owsiane i amarantus wymieszać w misce. Dodać orzeszki ziemne, jagody goji, pokrojone na mniejsze części rodzynki i śliwki. Na koniec wlać sok z cytryny, masło orzechowe i miód. Składniki dokładnie ze sobą połączyć.

2. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Musli przełożyć do formy, mocno i równomiernie przycisnąć do dna.

3. Blaszkę włożyć do zamrażarki na około 20-30 minut. Po wyjęciu pokroić na kształt batonów. Przechowywać w lodówce.

Inne przepisy od Just Cook