Daktyle zalewamy wrzątkiem. Po minucie miksujemy na gładki krem z dodatkiem masła orzechowego. Masę przekładamy do płatków owsianych i dokładnie zagniatamy. Możemy dodać inne dodatki – np. nasion chia (1 łyżka). Niezbyt grubą warstwę masy wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i od razu kroimy na paski. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu delikatnie odrywamy papier do pieczenia i dzielimy batoniki na porcje.
Daktyle zalewamy wrzątkiem. Po minucie miksujemy na gładki krem z dodatkiem masła orzechowego. Masę przekładamy do płatków owsianych i dokładnie zagniatamy. Możemy dodać inne dodatki – np. nasion chia (1 łyżka). Niezbyt grubą warstwę masy wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i od razu kroimy na paski. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu delikatnie odrywamy papier do pieczenia i dzielimy batoniki na porcje.