Sposób przygotowania:
spód:
-kaszę prażymy w garnuszku, zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości
-odstawiamy i lekko studzimy (musi być ciepłą)
-płatki prażymy na suchej patelni i mielimy w młynku na mąkę
-kaszę jaglaną dokładnie blendujemy, dodajemy resztę składników i całość dokładnie mieszamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy całą masę
-wkładamy do zamrażalnika na około 10minut
masa orzechowo-daktylowa
-daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy aby zmiękły (około 15minut)
-odlewamy wodę, dodajemy masło orzchowe i dokładnie blendujemy
-na spód nakładamy masę orzechową
-kroimy na kawałki
-każdy batonik obficie posypujemy orzeszkami ziemnymi
polewa czekoladowa:
-czekoladę łamiemy na drobne kawałki i wraz z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-na sam koniec mieszamy i lekko studzimy
-czekoladę nakładamy na batoniki
-wkładamy do lodówki na kilka godzin
Sposób przygotowania:
spód:
-kaszę prażymy w garnuszku, zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości
-odstawiamy i lekko studzimy (musi być ciepłą)
-płatki prażymy na suchej patelni i mielimy w młynku na mąkę
-kaszę jaglaną dokładnie blendujemy, dodajemy resztę składników i całość dokładnie mieszamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy całą masę
-wkładamy do zamrażalnika na około 10minut
masa orzechowo-daktylowa
-daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy aby zmiękły (około 15minut)
-odlewamy wodę, dodajemy masło orzchowe i dokładnie blendujemy
-na spód nakładamy masę orzechową
-kroimy na kawałki
-każdy batonik obficie posypujemy orzeszkami ziemnymi
polewa czekoladowa:
-czekoladę łamiemy na drobne kawałki i wraz z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-na sam koniec mieszamy i lekko studzimy
-czekoladę nakładamy na batoniki
-wkładamy do lodówki na kilka godzin