Kaszę jaglaną opłukać na sicie. Wsypać do garnka i prażyć przez chwilę. Dodać
mleko, bakalie, wiórki kokosowe i kurkumę. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając aż kasza będzie miękka. Można dosłodzić do smaku miodem. Przełożyć do filiżanek wysmarowanych masłem i wstawić na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie wyjąć z filiżanek.
Deser jesienna śliwka podgrzać w rondelku i przed podaniem polać nim babeczki.
Kaszę jaglaną opłukać na sicie. Wsypać do garnka i prażyć przez chwilę. Dodać
mleko, bakalie, wiórki kokosowe i kurkumę. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając aż kasza będzie miękka. Można dosłodzić do smaku miodem. Przełożyć do filiżanek wysmarowanych masłem i wstawić na ok. 30 min do lodówki. Po tym czasie wyjąć z filiżanek.
Deser jesienna śliwka podgrzać w rondelku i przed podaniem polać nim babeczki.