Piekarnik nastawić na 180 st.C.
W misce zmiksować masło orzechowe, olej i cukier. Wsypać mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Powstanie masa na kształt kruszonki do ciasta. Stopniowo, po trochu dolewać zimnej wody i wyrabiać plastyczne ciasto. Z gotowej masy przygotować kulki wielkości śliwek węgierek lub dużych orzechów włoskich. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczać, a następnie odciskać na wierzchu kratkę przy pomocy widelca. Możemy też użyć pieczątek do ciasta z zabawnymi napisami lub znakami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 15 minut.
Studzimy na kratce. Ostudzone zamykamy w szczelnej puszcze lub słoju.
Piekarnik nastawić na 180 st.C.
W misce zmiksować masło orzechowe, olej i cukier. Wsypać mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Powstanie masa na kształt kruszonki do ciasta. Stopniowo, po trochu dolewać zimnej wody i wyrabiać plastyczne ciasto. Z gotowej masy przygotować kulki wielkości śliwek węgierek lub dużych orzechów włoskich. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczać, a następnie odciskać na wierzchu kratkę przy pomocy widelca. Możemy też użyć pieczątek do ciasta z zabawnymi napisami lub znakami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 15 minut.
Studzimy na kratce. Ostudzone zamykamy w szczelnej puszcze lub słoju.