Menu

Spaghetti z pulpecikami

  • Czas: 30
  • Osób: 3
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • Słoiczek pulpetów Wegusie
  • 250 g makaronu pełnoziarnistego do spaghetti
  • Puszka krojonych pomidorów
  • 2 łyżeczki czerwonego pesto
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Ostra papryczka
  • Pączek świeżej bazylii
  • Pieprz, sól
  • Odrobina cukru
  • Oliwa z oliwek

Jak przygotować

Krok po kroku

Cebulę i czosnek drobno siekamy, dusimy na oliwie. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dodajemy czerwone pesto do sosu. Łączymy sos z zawartością słoiczka pulpetów, dodajemy ostrą paprykę i posiekaną bazylię. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Opcjonalnie posypujemy danie startym serem.

Wykorzystano

Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym "Weguś" Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Cebulę i czosnek drobno siekamy, dusimy na oliwie. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dodajemy czerwone pesto do sosu. Łączymy sos z zawartością słoiczka pulpetów, dodajemy ostrą paprykę i posiekaną bazylię. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Opcjonalnie posypujemy danie startym serem.

Inne przepisy od EatYourDream