Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, brzoskwinie pozbawić pestek, przekroić na pół i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut.
W międzyczasie płatki zalać mlekiem roślinnym, dodać cukier oraz sól i gotować na niedużym ogniu przez 6 - 8 minut, czyli do czasu, aż płatki wchłoną cały płyn. Na sam koniec dodać masło orzechowe i delikatnie zamieszać.
Upieczone brzoskwinie pokroić na ćwiartki lub ósemki, owsiankę podawać z gorącymi brzoskwiniami, skropioną syropem z agawy oraz posypaną płatkami kokosowymi.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, brzoskwinie pozbawić pestek, przekroić na pół i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut.
W międzyczasie płatki zalać mlekiem roślinnym, dodać cukier oraz sól i gotować na niedużym ogniu przez 6 - 8 minut, czyli do czasu, aż płatki wchłoną cały płyn. Na sam koniec dodać masło orzechowe i delikatnie zamieszać.
Upieczone brzoskwinie pokroić na ćwiartki lub ósemki, owsiankę podawać z gorącymi brzoskwiniami, skropioną syropem z agawy oraz posypaną płatkami kokosowymi.