Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, płatkami owsianymi, kakao i cukrem. Dosypujemy rodzynki i posiekane orzechy.
Jajka mieszamy z rozpuszczonym masłem, masłem z nerkowca (rozpuści się pod wpływem mieszania z ciepłym masłem), jogurtem naturalnym.
Łączymy składniki suche z mokrymi, mieszamy dokładnie. Masę na ciastka wstawiamy do lodówki na pół godziny. Następnie nakładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczamy lekko. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (170 stopni) na około 5-7 minut.
Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy na chwilę do przestygnięcia (dzięki temu nie rozsypią się podczas przekładania na talerzyk). Przechowujemy w szczelnym pudełku lub puszce.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, płatkami owsianymi, kakao i cukrem. Dosypujemy rodzynki i posiekane orzechy.
Jajka mieszamy z rozpuszczonym masłem, masłem z nerkowca (rozpuści się pod wpływem mieszania z ciepłym masłem), jogurtem naturalnym.
Łączymy składniki suche z mokrymi, mieszamy dokładnie. Masę na ciastka wstawiamy do lodówki na pół godziny. Następnie nakładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczamy lekko. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (170 stopni) na około 5-7 minut.
Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy na chwilę do przestygnięcia (dzięki temu nie rozsypią się podczas przekładania na talerzyk). Przechowujemy w szczelnym pudełku lub puszce.