1.
Tofu odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i łączymy ponownie z zalewą.
Cebulę i czosnek obieramy a następnie bardzo drobno kroimy.
Kolendrę rozdrabniamy w moździerzu i mieszamy z pozostałymi przyprawami.
2.
Na dużej patelni rozgrzewamy ok. łyżki oleju sezamowego, gdy będzie gorący szklimy na nim cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pomidory w zalewie i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając przez ok. 10-15 minut, tak długo aż zredukujemy nadmiar wody. Wtedy dodajemy tofu, masło z nerkowców i dusimy na małym ogniu przez ok. 5 minut delikatnie lecz dokładnie mieszając. Następnie jeśli potrawka jest zbyt gęsta dolewamy wodę, przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze ok. 5 minut (uważając żeby nie "przeciągnąć", bo wtedy tofu może się zacząć rozpadać).
3.
Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu. (W przypadku ryżu naturalnego gotowanie trwa ok. 30 minut).
1.
Tofu odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i łączymy ponownie z zalewą.
Cebulę i czosnek obieramy a następnie bardzo drobno kroimy.
Kolendrę rozdrabniamy w moździerzu i mieszamy z pozostałymi przyprawami.
2.
Na dużej patelni rozgrzewamy ok. łyżki oleju sezamowego, gdy będzie gorący szklimy na nim cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pomidory w zalewie i dusimy na małym ogniu , co jakiś czas mieszając przez ok. 10-15 minut, tak długo aż zredukujemy nadmiar wody. Wtedy dodajemy tofu, masło z nerkowców i dusimy na małym ogniu przez ok. 5 minut delikatnie lecz dokładnie mieszając. Następnie jeśli potrawka jest zbyt gęsta dolewamy wodę, przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze ok. 5 minut (uważając żeby nie "przeciągnąć", bo wtedy tofu może się zacząć rozpadać).
3.
Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu. (W przypadku ryżu naturalnego gotowanie trwa ok. 30 minut).