W naczyniu blendera lub moździerza utrzeć chili, imbir oraz wszystkie przyprawy na lekko grudkowatą, ale pozbawioną włókien imbiru pastę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, z dyni wyjąć pestki i pokroić około 1 - 2 cm kostkę, jeśli używacie odmiany Hokkaido nie musicie jej obierać.
Na dnie garnka mocno rozgrzać olej, dodać utartą pastę z i podsmażać przez kilka sekund, następnie dodać cebulę i smażyć przez 1 - 2 minuty do czasu, aż cebula lekko się zeszkli. Dodać pokrojoną dynię i smażyć przez kolejne 8 - 10 minut do czasu, aż dynia będzie lekko miękka. Wtedy dodać szpinak, wmieszać go w dynie i wlać pomidory. Na koniec dodać sporą szczyptę soli i pozwolić się dusić przez 5 - 10 minut do czasu, aż dynia będzie bardzo miękka.
Kiedy warzywa będą gotowe dodać masło nerkowcowe i wlać wodę cały czas intensywnie mieszając. Zwiększyć ogień i pozwolić dusić się przez kilka kolejnych minut, na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem oraz świeżą kolendrą lub pietruszką.
W naczyniu blendera lub moździerza utrzeć chili, imbir oraz wszystkie przyprawy na lekko grudkowatą, ale pozbawioną włókien imbiru pastę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, z dyni wyjąć pestki i pokroić około 1 - 2 cm kostkę, jeśli używacie odmiany Hokkaido nie musicie jej obierać.
Na dnie garnka mocno rozgrzać olej, dodać utartą pastę z i podsmażać przez kilka sekund, następnie dodać cebulę i smażyć przez 1 - 2 minuty do czasu, aż cebula lekko się zeszkli. Dodać pokrojoną dynię i smażyć przez kolejne 8 - 10 minut do czasu, aż dynia będzie lekko miękka. Wtedy dodać szpinak, wmieszać go w dynie i wlać pomidory. Na koniec dodać sporą szczyptę soli i pozwolić się dusić przez 5 - 10 minut do czasu, aż dynia będzie bardzo miękka.
Kiedy warzywa będą gotowe dodać masło nerkowcowe i wlać wodę cały czas intensywnie mieszając. Zwiększyć ogień i pozwolić dusić się przez kilka kolejnych minut, na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem oraz świeżą kolendrą lub pietruszką.