Menu

Krokiet ziemniaczany z pasztetem koperkowym z cieciorką i duszoną marchewką

  • Czas: 30
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 4 ziemniaki,3 marchewki,miód i masło ,olej,gałka muszkatowa panierka kukurydziana

Jak przygotować

Krok po kroku

Ziemniaki ugotować w mundurkach,obrać i przecisnąć przez praskę,doprawić odrobiną gałki muszkatowej.Formować małe krokiety do środka wkładając łyżeczkę pasztetu,obtaczać w kukurydzianej panierce i obsmażyć na maśle z dodatkiem oleju na złoty kolor.Marchewkę pokroić w kostkę,dusić w małej ilości wody z dodatkiem odrobiny masła.Woda wyparuje dodać trochę masła i dosłodzić miodem.

Wykorzystano

Pasztet koperkowy z cieciorką Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Ziemniaki ugotować w mundurkach,obrać i przecisnąć przez praskę,doprawić odrobiną gałki muszkatowej.Formować małe krokiety do środka wkładając łyżeczkę pasztetu,obtaczać w kukurydzianej panierce i obsmażyć na maśle z dodatkiem oleju na złoty kolor.Marchewkę pokroić w kostkę,dusić w małej ilości wody z dodatkiem odrobiny masła.Woda wyparuje dodać trochę masła i dosłodzić miodem.