Menu

Duszonki z Tadżin

  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 łyzka miodu wielokwiatowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • imbir,sól, pieprz do smaku
  • suszone morele i rodzynki, według gustu
  • po 2 łyżki koncentratu pomidorowego Primaceo i ketchupu pikantnego BIO Primaeco
  • garstka selera i pietruszki
  • steki wegetariańskie Primavika
  • awokado (chociaż niekoniecznie)
  • dwie kolorowe papryki
  • dwa buraczki
  • jedna cebula
  • dwie dorodne marchwie
  • 1 kg ziemniaków

Jak przygotować

Krok po kroku

Umyte ziemniaczki kroimy w talarki. Marchewkę, pietruszkę, seler, paprykę, buraczka czerwonego, awokado oraz steki wegetariańskie Primavika kroimy w kostkę, całość mieszając w wysokim naczyniu. Dodajemy po 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Primaeco i ketchupu pikatnego BIO Primaeco. Dorzucamy suszone morele i rodzynki ( tu od serduszka i wedle gustu). Dosypujemy łyżeczkę imbiru, sól i pieprz do smaku. Całość polewamy czterema łyżkami oliwy z oliwek. Ja dodaję łyżkę miodu, bo zdroy i lubię:). Całość przesypujemy do Tadżin-u i pozostawiamy na rozrzażonych węgielkach na około 30 min, mieszając od czasu do czasu. Doznania smakowe BEZCENNE.

Wykorzystano

Ketchup pikantny BIO Primaeco

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Umyte ziemniaczki kroimy w talarki. Marchewkę, pietruszkę, seler, paprykę, buraczka czerwonego, awokado oraz steki wegetariańskie Primavika kroimy w kostkę, całość mieszając w wysokim naczyniu. Dodajemy po 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Primaeco i ketchupu pikatnego BIO Primaeco. Dorzucamy suszone morele i rodzynki ( tu od serduszka i wedle gustu). Dosypujemy łyżeczkę imbiru, sól i pieprz do smaku. Całość polewamy czterema łyżkami oliwy z oliwek. Ja dodaję łyżkę miodu, bo zdroy i lubię:). Całość przesypujemy do Tadżin-u i pozostawiamy na rozrzażonych węgielkach na około 30 min, mieszając od czasu do czasu. Doznania smakowe BEZCENNE.