Menu

Kotleciki curry z kalafiora z dipem buraczano – miętowym

  • Czas: 30
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 duży kalafior ugotowany
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jaja
  • płaska łyżka curry
  • pół łyżeczki przyprawy do ziemniaka
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • pieprz, sól
  • woda, olej
  • szklanka gęstego jogurtu naturalnego (DIP)
  • 2 łyżki buraczków, np. Pychotka (Primavika) (DIP)
  • garść listków mięty, posiekanych (DIP)
  • łyżka soku z cytryny, pieprz, sól (DIP)

Jak przygotować

Krok po kroku

Kalafior rozgniatamy widelcem, dodajemy jaja, mąkę i tyle wody, aby powstało ciasto. Masę doprawiamy, dodajemy natkę, rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie składniki na dip mieszamy ze sobą, doprawiamy.

Wykorzystano

Buraczki Pychotka BIO Primaeco

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Kalafior rozgniatamy widelcem, dodajemy jaja, mąkę i tyle wody, aby powstało ciasto. Masę doprawiamy, dodajemy natkę, rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie składniki na dip mieszamy ze sobą, doprawiamy.

Inne przepisy od EatYourDream