Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. rozgrzewamy patelnię i dodajemy czosnek, a potem szpinak i przyprawy. Dusimy, aż zgęstnieje. dodajemy masło i studzimy. Ubijamy pianę z białek z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Żółtka mieszamy ze szpinakiem i z pianą z białek. Wykładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Rozkładamy na równy placek o wysokości ok. 1 cm. i wstawiamy do nagrzanego do 190'C piekarnika i pieczemy ok. 15 minut. Kiedy placek jest gotowy wyjmujemy go do ostygnięcia i zdejmujemy z papieru. Wykładamy na deskę i smarujemy wierzch (od strony papieru) równomiernie fetą. Zwijamy w roladę i zawijamy w folię. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Przed podaniem kroimy w talarki, polewamy ketchupem.
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. rozgrzewamy patelnię i dodajemy czosnek, a potem szpinak i przyprawy. Dusimy, aż zgęstnieje. dodajemy masło i studzimy. Ubijamy pianę z białek z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Żółtka mieszamy ze szpinakiem i z pianą z białek. Wykładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Rozkładamy na równy placek o wysokości ok. 1 cm. i wstawiamy do nagrzanego do 190'C piekarnika i pieczemy ok. 15 minut. Kiedy placek jest gotowy wyjmujemy go do ostygnięcia i zdejmujemy z papieru. Wykładamy na deskę i smarujemy wierzch (od strony papieru) równomiernie fetą. Zwijamy w roladę i zawijamy w folię. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Przed podaniem kroimy w talarki, polewamy ketchupem.