Menu

Filo-terne zawijasy pieczarkowo-gulaszowe

  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • ciasto filo - 7 arkuszów
  • cebula - 3 duże sztuki
  • pieczarki - 0,5 kg
  • tofu marynowane - 2 opakowania (180 g)
  • Gulasz "Weguś" - 3-4 łyżki stołowe
  • Ogórek kiszony (małosolny)
  • przyprawa warzywna (bulion warzywny)
  • sól / pieprz

Jak przygotować

Krok po kroku

Cebule obrać, pokroić na pół i na plastry. Przysmażyć na patelni i dusić aż do zrumienienia. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i usmażyć razem z cebulą. Tofu pokroić w drobną kostkę. Przygotować arkusze ciasta filo (posmarować wodą z oliwą lub mlekiem sojowym), wyciąć kwadraty i poskładać 4-5 plastrów na sobie. Ułożyć cebulę z pieczarkami, tofu i na plastry ogórka kiszonego. Zawinąć całość w "gołąbki". Rozgrzać piekarnik do temp 180 stopni Celsjusza, na blasze ułożyć papier do pieczenia, ułożyć zawijasy. Piec około 35 minut. Aż ciasto będzie brązowe. Smacznego :)

Wykorzystano

Gulasz wegetariański "Weguś" Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Cebule obrać, pokroić na pół i na plastry. Przysmażyć na patelni i dusić aż do zrumienienia. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i usmażyć razem z cebulą. Tofu pokroić w drobną kostkę. Przygotować arkusze ciasta filo (posmarować wodą z oliwą lub mlekiem sojowym), wyciąć kwadraty i poskładać 4-5 plastrów na sobie. Ułożyć cebulę z pieczarkami, tofu i na plastry ogórka kiszonego. Zawinąć całość w "gołąbki". Rozgrzać piekarnik do temp 180 stopni Celsjusza, na blasze ułożyć papier do pieczenia, ułożyć zawijasy. Piec około 35 minut. Aż ciasto będzie brązowe. Smacznego :)