Cebule obrać, pokroić na pół i na plastry. Przysmażyć na patelni i dusić aż do zrumienienia. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i usmażyć razem z cebulą. Tofu pokroić w drobną kostkę. Przygotować arkusze ciasta filo (posmarować wodą z oliwą lub mlekiem sojowym), wyciąć kwadraty i poskładać 4-5 plastrów na sobie. Ułożyć cebulę z pieczarkami, tofu i na plastry ogórka kiszonego. Zawinąć całość w "gołąbki". Rozgrzać piekarnik do temp 180 stopni Celsjusza, na blasze ułożyć papier do pieczenia, ułożyć zawijasy. Piec około 35 minut. Aż ciasto będzie brązowe. Smacznego :)
Cebule obrać, pokroić na pół i na plastry. Przysmażyć na patelni i dusić aż do zrumienienia. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i usmażyć razem z cebulą. Tofu pokroić w drobną kostkę. Przygotować arkusze ciasta filo (posmarować wodą z oliwą lub mlekiem sojowym), wyciąć kwadraty i poskładać 4-5 plastrów na sobie. Ułożyć cebulę z pieczarkami, tofu i na plastry ogórka kiszonego. Zawinąć całość w "gołąbki". Rozgrzać piekarnik do temp 180 stopni Celsjusza, na blasze ułożyć papier do pieczenia, ułożyć zawijasy. Piec około 35 minut. Aż ciasto będzie brązowe. Smacznego :)