Oddzielamy białka od żółtek. Mąkę, budyń i proszek do pieczenia mieszamy dokładnie. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier i jajka. Ubijamy dokładnie. Do piany dosypujemy mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (190 stopni) na około 6-9 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy i od razu kładziemy na czystej ściereczce (papierem do pieczenia do góry). Zdejmujemy papier, zwijamy roladę (razem ze ściereczką) wzdłuż dłuższego boku. Odkładamy do przestygnięcia. Sok z limonki mieszamy z powidłami. Dodajemy mascarpone i miksujemy na jednolity krem.Roladę rozwijamy, smarujemy kremem i zawijamy (niezbyt ścisło, żeby krem nie wypływał). Posypujemy cukrem pudrem.
Oddzielamy białka od żółtek. Mąkę, budyń i proszek do pieczenia mieszamy dokładnie. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier i jajka. Ubijamy dokładnie. Do piany dosypujemy mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (190 stopni) na około 6-9 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy i od razu kładziemy na czystej ściereczce (papierem do pieczenia do góry). Zdejmujemy papier, zwijamy roladę (razem ze ściereczką) wzdłuż dłuższego boku. Odkładamy do przestygnięcia. Sok z limonki mieszamy z powidłami. Dodajemy mascarpone i miksujemy na jednolity krem.Roladę rozwijamy, smarujemy kremem i zawijamy (niezbyt ścisło, żeby krem nie wypływał). Posypujemy cukrem pudrem.