Menu

wege pasta bolognese

  • Czas: 30
  • Osób: 3
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 8 małych kotletów sojowych
  • 3 duże pomidory
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego "Primaeco"
  • 1 opakowanie makaronu typu 'nitki'
  • garść suszonej włoszczyzny
  • 3 garście świeżych ziół: bazylia, oregano, pietruszka, mięta
  • pieprz czarny, chilli i sól
  • 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku

Jak przygotować

Krok po kroku

8 małych kotletów sojowych gotujemy z odrobiną soli i garścią suszonej włoszczyzny, aż zmiękną (około 7min. od zagotowania wody). Po ostygnięciu siekamy je mega drobno i zasmażamy na złoto z cebulą i czosnkiem, do tego dodajemy pokrojone 3 dorodne pomidory bez skórek oraz 1 słoiczek przecieru pomidorowego "Primaeco", który smakuje mega pomidorowo, bardziej pomidorowo niż pomidor ;) ...a o to w tym daniu chodzi! Ma być bardzo pomidorowe. Dodajemy pieprz czarny, chilli i sól.

Makaron nitki robimy na al dente of course ;)

Już na talerzu dodajemy świeże, posiekane zioła: bazylia, oregano, pietruszka, mięta (garść na talerz, ma być też zielono, by kontrastowo podkreślić pomidorową czerwień).

Danie jest odlotowo pyszne i proste. Można dodać ser wegański, ale mówię wam i bez niego cudo!

Wykorzystano

Koncentrat pomidorowy Primaeco

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

8 małych kotletów sojowych gotujemy z odrobiną soli i garścią suszonej włoszczyzny, aż zmiękną (około 7min. od zagotowania wody). Po ostygnięciu siekamy je mega drobno i zasmażamy na złoto z cebulą i czosnkiem, do tego dodajemy pokrojone 3 dorodne pomidory bez skórek oraz 1 słoiczek przecieru pomidorowego "Primaeco", który smakuje mega pomidorowo, bardziej pomidorowo niż pomidor ;) ...a o to w tym daniu chodzi! Ma być bardzo pomidorowe. Dodajemy pieprz czarny, chilli i sól.

Makaron nitki robimy na al dente of course ;)

Już na talerzu dodajemy świeże, posiekane zioła: bazylia, oregano, pietruszka, mięta (garść na talerz, ma być też zielono, by kontrastowo podkreślić pomidorową czerwień).

Danie jest odlotowo pyszne i proste. Można dodać ser wegański, ale mówię wam i bez niego cudo!