Menu

Orzechowe fit pralinki

  • Czas: 120
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 180 g masła pistacjowego
  • 70 g miodu
  • 70 g oleju kokosowego
  • 50 g preparowanej kaszy jaglanej

Jak przygotować

Krok po kroku

Masło orzechowe, miód i olej kokosowy podgrzewamy w kąpieli wodnej do momentu, aż uda nam się je całkowicie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa.

Masę łączymy z kaszą jaglaną, robimy to bardzo dokładnie, najlepiej dłońmi.

Powstałe "ciasto" upychamy do foremki na lód, najlepiej silikonowej, żeby łatwo było wyjąć z niej pralinki po schłodzeniu. Masę dociskamy mocno, aby się bardzo dobrze zbiła. To gwarantuje nam, że nasze pralinki będą zwarte i nie będą się rozpadały w dłoniach.

Nasze pralinki umieszczamy w lodówce na min 2 godziny po czym zajadamy się nimi z przyjaciółmi! :) Smacznego!

Wykorzystano

Masło pistacjowe prażone

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Masło orzechowe, miód i olej kokosowy podgrzewamy w kąpieli wodnej do momentu, aż uda nam się je całkowicie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa.

Masę łączymy z kaszą jaglaną, robimy to bardzo dokładnie, najlepiej dłońmi.

Powstałe "ciasto" upychamy do foremki na lód, najlepiej silikonowej, żeby łatwo było wyjąć z niej pralinki po schłodzeniu. Masę dociskamy mocno, aby się bardzo dobrze zbiła. To gwarantuje nam, że nasze pralinki będą zwarte i nie będą się rozpadały w dłoniach.

Nasze pralinki umieszczamy w lodówce na min 2 godziny po czym zajadamy się nimi z przyjaciółmi! :) Smacznego!