1. Soczewice ugotować (ok. 25 minut) i odcedzić.
2. Przełożyć do wyższego naczynia.
3. Cebule posiekać drobno w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Dodać do ugotowanej soczewicy, dodać sól pieprz, oraz tahini.
5. Całość utrzeć blenderem na jednolitą masę.
6. Jeśli ciężko się uciera można dodać dodatkowo oliwę z oliwek lub oleju lnianego.
1. Soczewice ugotować (ok. 25 minut) i odcedzić.
2. Przełożyć do wyższego naczynia.
3. Cebule posiekać drobno w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Dodać do ugotowanej soczewicy, dodać sól pieprz, oraz tahini.
5. Całość utrzeć blenderem na jednolitą masę.
6. Jeśli ciężko się uciera można dodać dodatkowo oliwę z oliwek lub oleju lnianego.